Przejdź do treści
Centrum pomocy Clevera

Udostępnij wideo za pomocą linku

Włącz link udostępniania, aby każdy mógł obejrzeć wideo w przeglądarce bez logowania. Artykuł obejmuje kopiowanie linku, zasady dostępu, wyłączanie linku, resetowanie udostępnionego linku, widok dla odbiorców oraz wyjaśnienie braku haseł i dat wygaśnięcia.

Zaktualizowano 7 min czytania

Włącz link udostępniania, aby umożliwić każdemu obejrzenie wideo w przeglądarce, bez konieczności posiadania konta Clevera i pobierania pliku. Link zawsze odtwarza najnowszą wersję wideo, więc wprowadzone później zmiany będą widoczne bez konieczności wysyłania nowego linku. Linki udostępniania działają w każdym planie, w tym w planie Free.

Zanim zaczniesz

  • Musisz mieć uprawnienia do edycji wideo. Jeśli masz tylko dostęp do podglądu, przycisk Udostępnij będzie wyszarzony z komunikatem „Nie masz uprawnień do edycji”.
  • Nie musisz najpierw eksportować pliku. Strona udostępniania odtwarza wideo bezpośrednio z Clevera.

Udostępnij wideo

  1. Otwórz Udostępnij

    W edytorze kliknij Udostępnij w prawym górnym rogu. Okno otworzy się na karcie Odnośnik.

  2. Przy nowym wideo widnieje komunikat „Link jest wyłączony”. Kliknij Włącz link. Zobaczysz komunikat „Link jest włączony. Każdy, kto go posiada, może wyświetlić wideo.”

    Karta Odnośnik pokazująca, że link jest wyłączony, z przyciskiem Włącz link i ustawieniem Dostęp ogólny na Ograniczony.
  3. Karta pokazuje wideo, „Live at share.clevera.ai” oraz link. Kliknij przycisk kopiowania obok niego, a następnie wklej link do wiadomości e-mail, czatu lub dokumentu.

    Karta Odnośnik z włączonym linkiem, przyciskami Kopiuj link, Dostęp ogólny, Resetuj link i Udostępnij w.
  4. Lub wyślij bezpośrednio do serwisu

    Obok Udostępnij w wybierz e-mail, X, LinkedIn lub Facebook. Każda z tych opcji otwiera okno udostępniania danego serwisu z wklejonym linkiem.

Kto może otworzyć link

Dostęp ogólny w sekcji Ustawienia pokazuje, kto może obecnie otworzyć wideo: „Każdy z linkiem może wyświetlić. Nie jest wymagane logowanie.”, gdy link jest włączony, lub „Tylko Twój obszar roboczy może otworzyć to wideo.”, gdy jest wyłączony. Menu zawiera dwie opcje:

Opcja Kto może oglądać
Każdy z linkiem „Każdy w internecie z linkiem może wyświetlić. Nie jest wymagane logowanie.”
Ograniczony „Tylko Twój obszar roboczy może otworzyć to wideo w Clevera. Link i osadzone elementy przestaną działać.”
Menu Dostęp ogólny z opcjami Każdy z linkiem i Ograniczony.

Co chroni udostępnione wideo

Linki udostępniania są celowo proste. Oto co jest, a czego nie ma w ofercie:

Kontrola Dostępne?
Włączanie i wyłączanie linku (oraz wszystkich osadzonych elementów) Tak
Resetowanie linku: nowy adres, stary link i osadzone elementy przestają działać Tak, zobacz Resetuj link
Trudny do odgadnięcia link: każdy link posiada własny losowy klucz Tak
Ochrona przed wyszukiwarkami: strony udostępniania informują wyszukiwarki, aby ich nie indeksowały Tak
Tylko osoby z uprawnieniami do edycji mogą włączać, wyłączać lub resetować link Tak
Dostęp do kolekcji: kto może otworzyć wideo wewnątrz Clevera Tak, zobacz kolekcje
Ochrona hasłem Nie
Data wygaśnięcia linku Nie
Ograniczenie linku do konkretnych osób, e-maili lub domen Nie

Jeśli wideo nie powinno być widoczne poza Twoim zespołem, pozostaw je jako Ograniczony i udostępnij współpracownikom wewnątrz Clevera.

  1. W sekcji Dostęp ogólny wybierz Ograniczony.
  2. Przeczytaj ostrzeżenie „Wyłączyć link?” — „Link i wszystkie osadzone elementy przestaną działać, dopóki ich nie włączysz ponownie. Sam link pozostaje bez zmian.”
  3. Kliknij Wyłącz lub Pozostaw włączone, aby anulować.
Potwierdzenie Wyłączyć link? z przyciskami Pozostaw włączone i Wyłącz.

Zobaczysz komunikat „Link wyłączony. Link i osadzone elementy nie otwierają się już.” Każdy, kto otworzy stary link, zobaczy „To wideo jest niedostępne” oraz „Właściciel przestał udostępniać to wideo.”

Zresetuj link, jeśli dotarł do osób, do których nie powinien. Wideo otrzyma nowy adres, a stary przestanie działać na stałe.

  1. Gdy link jest włączony, znajdź Resetuj link w sekcji Ustawienia: „Uzyskaj nowy link. Obecny link i osadzone elementy przestaną działać.”
  2. Kliknij Resetuj link. Potwierdzenie „Resetuj link?” informuje: „To wideo otrzyma nowy link. Obecny link i wszystkie jego osadzone elementy przestaną działać natychmiast. Dotychczasowe wyświetlenia zostaną zachowane.”
  3. Kliknij Resetuj link, aby potwierdzić.
Potwierdzenie Resetuj link? z informacją, że obecny link i wszystkie osadzone elementy przestaną działać, z przyciskami Anuluj i Resetuj link.

Zobaczysz komunikat „Utworzono nowy link. Stary link i osadzone elementy nie otwierają się już.” Skopiuj nowy link i wyślij go ponownie osobom, które powinny zachować dostęp.

Po resecie Co się dzieje
Stary link Wyświetla „To wideo jest niedostępne”. Wyłączenie i włączenie linku nie przywraca go.
Osadzone elementy ze starym kodem Przestają działać. Skopiuj nowy kod z karty Osadź i wklej go ponownie.
Analityka Zachowana. Wyświetlenia ze starego i nowego linku pozostają przy tym samym wideo.

Co widzą odbiorcy

Strona udostępniania pokazuje:

  • nazwę Twojego obszaru roboczego na górze, a następnie odtwarzacz
  • odtwarzacz z funkcjami odtwarzania, przewijania, głośności, napisów (jeśli wideo je posiada), prędkości od 0,75× do 2× oraz pełnego ekranu. Wideo w orientacji pionowej lub kwadratowej wyświetla się na delikatnym, rozmytym tle własnego obrazu zamiast czarnych pasów.
  • tytuł wideo pod odtwarzaczem, informacje o autorze oraz datę ostatniej aktualizacji
  • Rozdziały obok odtwarzacza w przypadku filmów instruktażowych i demonstracyjnych
  • menu Język, gdy wideo posiada tłumaczenia; link otwiera się w języku, w którym edytowałeś wideo. Język, który jest w trakcie tłumaczenia, nie jest jeszcze dostępny.
  • przełącznik trybu jasnego/ciemnego oraz Kopiuj link
  • mały link „Made with Clevera” na dole strony
Publiczna strona udostępniania z odtwarzaczem wideo, rozdziałami, menu języka i linkiem w stopce Made with Clevera.
Odbiorcy nie potrzebują konta.

Link „Made with Clevera” na dole strony wyświetla się w każdym planie. W planie Free na samym wideo znajduje się również znak wodny „Made with Clevera”; płatny plan usuwa ten element. Zobacz Usuń znak wodny Clevera.

Skróty klawiszowe w odtwarzaczu

Klawisz Akcja
Spacja lub K Odtwarzaj lub wstrzymaj
J / L Wstecz lub do przodu o 10 sekund
← / → Wstecz lub do przodu o 5 sekund
↑ / ↓ Zwiększ lub zmniejsz głośność
M Wycisz
F Pełny ekran
C Napisy włączone lub wyłączone
0–9 Przeskocz do 0%–90% wideo
Home / End Przeskocz do początku lub końca

Edycje a strona udostępniania

Strona udostępniania zawsze odtwarza bieżącą wersję wideo. Po edycji odbiorcy zobaczą zmiany przy następnym otwarciu lub odświeżeniu strony. Jeśli potrzebujesz stałej kopii, która nigdy się nie zmienia, wyeksportuj plik MP4 (płatne plany).

Aby pokazać wideo wewnątrz artykułu, dodaj je jako blok wideo Clevera. Zobacz Pokaż wideo w artykule.

Zobacz, kto oglądał

Kliknij Wyświetlenia i zaangażowanie na dole karty Odnośnik, aby otworzyć analitykę wideo: wyświetlenia, ukończenie, czas oglądania i momenty, w których odbiorcy przerywają oglądanie. Wyświetlenia Twoich współpracowników nie są liczone. Zobacz Czytaj analitykę wideo.

Co widzi odbiorca Dlaczego
„To wideo jest niedostępne” — „Właściciel przestał udostępniać to wideo.” Link został wyłączony.
„To wideo jest niedostępne” — „To wideo zostało usunięte.” Wideo zostało usunięte.
„To wideo jest niedostępne” — „Sprawdź link lub poproś osobę, która go udostępniła, o nowy.” Link jest błędny lub został zresetowany i jest to stary adres.
„To wideo jest niedostępne” — „Ten link jest niekompletny. Sprawdź, czy skopiowałeś go w całości.” Część linku jest brakująca. Skopiuj go ponownie za pomocą przycisku kopiowania.
„Nie udało się załadować wideo” — „Zbyt wiele żądań jednocześnie. Poczekaj chwilę, a następnie spróbuj ponownie.” Zbyt wiele ładowań w krótkim czasie. Spróbuj ponownie przeładowuje stronę.
„Nie udało się załadować wideo” — „Sprawdź połączenie, a następnie spróbuj ponownie.” Odbiorca jest offline. Spróbuj ponownie przeładowuje stronę.
„Nie udało się załadować wideo” — „Coś poszło nie tak po naszej stronie. Spróbuj ponownie za chwilę.” Problem po naszej stronie. Spróbuj ponownie przeładowuje stronę.

Jeśli obszar roboczy zostanie zawieszony, jego linki udostępniania i osadzone elementy przestaną działać do czasu przywrócenia dostępu. Nic nie jest wyłączane, więc po przywróceniu wszystko zacznie działać ponownie.

Starsze wideo

Niektóre starsze wideo zawierają wideo i artykuł w jednym. Ich karta Odnośnik dodaje opcję Link pokazuje, z wyborem Wideo i artykuł, Wideo lub Artykuł, aby określić, co otwiera link.